1. Hodně vlákniny: Z počátku jen jednu lžíci denně obilných otrub z pšenice nebo rýže jako přídavek do jídla (jogurt). Teprve po týdnu až deseti dnech zvýšit množství, až se vytvoří ve střevech potřebné mikroby.
2. Hodně pít: (průběžně), ne najednou velké množství. Denně alespoň 8 – 10 sklenic vody.
3. Při špatné funkci střev: (líná střeva) užívat kyselinu pantotenovou. V lékárně pod názvem Pantenol tab. 100mg, denně 2 tablety najednou. Možno i cucat, zlepší se sliznice v ústech a hltanu.
4. Acidofilní mléko: Nebo preparáty s acidofilními bakteriemi. Zácpu vyvolávají léky močopudné, používané při úpravě krevního tlaku a prášky na uklidnění.
5. Velmi projímavé: Jsou švestky nebo švestková povidla, kompoty. Lžíce povidel nebo 5-10 švestek se vaří 5 minut v v ½ l vody a vše se vypije a sní ještě teplé. Nemusí to být ráno nalačno, ale tehdy působí účinněji.
6. Přírodní lék na zácpu: 150g datlí bez pecek ( asi 1 šálek), 150g švestek bez pecek ( asi 1 šálek),, 1 ½ šálku vařící vody. Datle a švestky se nakrájejí na malé kousky a přidají se do horké vody a vaří se do zhoustnutí. Každý den se užívá jeda lžíce.
7. Lněné semeno: Účinek je výborný, ale musí se dodržet následující postup – použijí se celá semena a rozkoušou se, nebo se čerstvě umelou a přidají se marmelády, jogurtu a podobně. První den: 3x denně 1 polévková lžíce. Druhý a třetí den: 3x denně 2 polévkové lžíce. Od čtvrtého dne: 1 polévková lžíce 2x denně užívat asi 3 – 6 týdnů, potom pomalu snižovat.
8. Bazalkové víno: Bílé víno typu ryzlink a bazalku v poměru 1: 6 necháme macerovat týden a potom smícháme s olivovým olejem. 30 ml vína a 20 ml oleje. Používat 1-2x denně.
9. U někoho pomáhají: V mléce vyvařené kopřivy.
10. Čaj proti zácpě: Nať řebříčku, nať macešky, nať Šubrtu, květ heřmánku, list senny, kůra krušiny olšové, list maty peprné, vše po 30g. Večer vypít horký odvar z této směsi -1 lžíce na ¼ l vařící vody
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,99 | Hodnotilo: 1361 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA